Prijave na 16. Production in – LABIN

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 16. maraton izrade kratkog filma Production in, koji će se održati od 26. do 28. siječnja 2024. u DKC-u Lamparna u Labinu.

Radionica je to za umjetnike/studente/srednjoškolce koji već imaju neka iskustva u produkciji umjetničkog djela (ne mora obavezno biti filmsko iskustvo). Voljeli bi sa Vama ostvariti suradnju na ovom projektu na način da nam omogućite pomoć u dohvatu korisnika tj. polaznika. Konkretno 9 polaznika bi bio maksimum.

Production in je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Devet autora/ica će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Radionica se sastoji od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Uvodno predavanje počinje u petak, 26. siječnja u 14:00 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

Prijave za Produkciju u traju do četvrtka 25. siječnja do ponoći, a prijavnica je dostupna ovdje

Voditelji 16. Pi-a su su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, filmski autori i snimatelji Mario Papić i Alen Stanković, snimatelj i montažer Davor Vuković, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

  1. Production in održat će se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.
    _ Partneri 16. Production In-a su Labin Art Express XXI, MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez. _
  2. Production in financijski podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula i Zaklada Kultura nova.