Poziv učenicima srednjih škola na natječaj za umjetničke radove na temu “INDUSTRIJSKA BAŠTINA U DIGITALNO DOBA” u sklopu projekta “STARTART”

MI + platforma  poziva učenika srednjih škola u Istarskoj županiji da se prijave na umjetnički startup natječaj za audio-vizualne radove u digitalnom formatu na temu “Industrijska baština u digitalno doba” (digitalna fotografija, audio, video, computer art, digitalna grafika,…).

Industrijska baština predstavlja raznolike ostatke industrijske kulture koja posjeduje povijesnu, tehnološku, društvenu, kulturnu te znanstvenu vrijednost. Proces industrijalizacije bio je ključni pokretač društveno-ekonomskih promjena kroz gotovo tri stoljeća, dok industrijska arhitektura najbolje pokazuje značaj industrije u kontekstu razvoja i uporabe novih tehnologija kao nosioca tih promjena. Reinterpretiranjem ostataka industrijske kulture uz pomoć suvremenih digitalnih alata industrijskoj baštini daje se i nova, umjetnička vrijednost.

Kome je namjenjen poziv: svim učenicima srednjih škola sa područja Istarske županije

Glasanje: Svi prijavljeni radovi će bit objavljeni na instagram profilu projekta. Publika će putem lajkova izabrati odabir za nagradu publike.

Žiri će odabrati još 5 finalista.

Finalisti: Izabrani autori imati će  mogućnost mentoriranja od strane afirmiranih umjetnika kako bi im se pomoglo u njihovom daljnjem umjetničkom razvoju. Njihovi radovi izlagat će se na putujućoj i online izložbi, kao i na 3 umjetnička festivala/manifestacije u Istarskoj županiji: Media Mediteranea (Pula), GRISIAyouth (Rovinj) i Arterija (Novigrad), te intervju za Kulturistra – portal za kulturu Istarske županije.

Nagrada: Zagarantirana je i novčana nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna za izabrane autore.

Prijava mora sadržavati:

1. Kratki koncept predloženog rada (maksimalno 1 kartica teksta).

Nakon prijave mailom će se prijavitelju poslati link na google drive  za dostavljanje prijedloga umjetničkog rada u digitalnom formatu

Prijave se podnose na e-mail adresu:

lae@pu.t-com.hr,

predmet: Prijava na natječaj “StartArt”

zaključno do 14. lipnja 2021.,

O rezultatima će prijavitelji biti obavješteni putem e-maila, najkasnije do 1. srpnja 2021.

SRETNO!

Nositelj projekta: Faro11,

Partneri: Metamedij, L.A.E. XXI, Muzej Lapidarijum, Turistička zajednica Općine Bale

Pod pokroviteljstvom: Istarske županije – Regione Istriana – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost