OTKAZANO: Ciklus izložbi “Akumulator2” Galerije “Lamparna”, Labin, nastavlja se u petak, 20.10.2023., u 20 sati, otvaranjem izložbe slika Mirne Kutleše pod nazivom “Prije početka”.

Mirna Kutleša “Prije početka”.

Zbog kvara na elektro instalacijama u DKC-u Lamparna, otkazuje se otvaranje izložbe Mirne Kutleše večeras u 20 sati.

O novom datumu otvaranja biti ćete obaviješteni uskoro.

Na početku svijeta, pa i prije samog početka, bila je krava. Oslikanog trbuha i pogleda koji je hipnotizirao. Imala je zlatno tele. Ne zna se točno u kojem trenutku i kako, ali tele je postalo dječak, a neke priče kažu da je ono već iz utrobe krave izašlo u obličju dječaka. Jedne noći uz nogu krave uspela se zmija privučena mirisom mlijeka, i zagrizla u njeno nabreklo vime. Mlijeko je poteklo niz tlo kao potočić, a potom je nastala rijeka. U njoj je dječak prvi put ugledao svoj odraz i krenuo nizvodno

Ovo je jedna od mogućih priča, izmaštani mit sačinjen od fragmenata naših mnogih stvarnosti. ….

To je i priča o ishodištu i početku, kroz sliku krave, ali i vode, našeg pra medija i uvjeta za opstanak. Možda i prijetnje, jer figure koje uranjaju ili izranjaju iz vode traže svoj odraz ili identitet, emancipaciju i budućnost, a voda im dokida tijela, guta udove i obale. Ne klize uvijek s lakoćom, voda im usporava kretanje. … (Mirna Kutleša, rujan 2023.)

Izložba u Galeriji “Lamparna”, koju sufinancira Ministarstvo kulture i medija RH, ostaje otvorena do 2.11.2023., samo radnim danom (pon – pet), od 11-15 sati.