Pogreb Sanje Švrljuge Milić sutra na Trsatu

Labinska likovna umjetnica Sanja Švrljuga Milić,  koja je u subotu, u 56. godini nakon teške i rijetke bolesti izgubila bitku za život bit će sahranjena sutra u 12.30 na groblju Trsat u Rijeci. Sanja Švrljuga Milić rođena je 1959. godine, a drugu polovicu  svog prekratkog života, provela je u Labinu kojem je poklonila dio svoje osobnosti i umjetničke kreativnosti, te time ostavila neizbrisiv trag.

Diplomirala je 1985. likovnu umjetnost, odjel grafike na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, u klasi prof. Josipa Butkovića. Stručno se usavršavala u Parizu u klasi mozaika prof. Ricarda Licate. Od 1997. voditelj je galerije ‘Downtown’ u Labinu, a od 1999. član je umjetničke frakcije Labin Art Express-a ‘Metal Guru’.  Bila je članica riječkog Hrvatskog društva likovnih umjetnika i  Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i umjetničke frakcije Labin Art Expressa Metal Guru.

sanja_dean

Zadnji projekt na kojem je radila bio je Bijenale industrijske umjetnosti. O svojoj bliskoj suradnici voditelj Labin Art Expressa Dean Zahtila: (ton – Dean Zahtila). Sanja Švrljuga Milić izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a za svoj je rad višestruko nagrađivana, među ostalim i na Labinskom uzletu likovnosti 2000. i 2010. godine.

Sutra, 28. siječnja u emisiji Kulturne minute (Radio Labin) poslušajte sjećanje na Sanju. Emisija počinje u 12:25.

Izvor: Radio Labin