Debatni vikend u DKC Lamparna

U petak, 25.09. i u subotu 26.09. u Društvenom kulturnom centru Lamparna, sukladno uputama stožera civilne zaštite održati će se debatni vikend.

Vjerujemo da je debata baš nešto što našem malom gradu treba kako bi mlade ljude educirali da svaka tema ima dvije strane, da argumentirana rasprava nije svađa i da se u jednoj zajednici sve može dogovoriti i da se puno toga može napraviti ako problemu pristupimo otvorena uma.

Tom ćemo prigodom ugostiti educirane  i licencirane  voditelje iz Hrvatskog debatnog društva a radionice će  pohađati  učitelji  osnovnih škola Labinštine, profesori Srednje škole Mate Blažine Labin te  srednjoškolci koji su ujedno i članovi književnog i debatnog kluba  DKC Lamparna I debatnog kluba Srednje škole Mate Blažine.

Program održavanja debatnog vikenda financiran je pod pokroviteljstvom bivše gradske vijećnice Neel Roco, koja je donirala novac  od  svojih vijećničkih naknada  želeći potaknuti veću demokratizaciju zajednice. Književni klub i debatni klub DKC Lamparna financiran od strane Zaklade Kultura nova i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Zahvaljujemo se ravnatelju SŠ Čedomiru Ružiću na podršci u organizaciji debatnog vikenda.