Posljednja tripartitna izložba mladih autora u DKC Lamparna u 2019.

U petak, 13. prosinca, otvara se posljednja tripartitna izložba u Lamparni u ovoj godini, u sklopu dva participativna kulturna programa projekta DKC LAMPARNA, kog sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda: ciklus izložbi mladih lokalnih, neprofesionalnih umjetnika u Klubu mladih „Klub 21“, te ciklus izložbi mladih, nadolazećih, domaćih i stranih suvremenih umjetnika u Galeriji „Lamparna“. U Klubu mladih predstavit će se studentica kiparstva Kristina Čehulić te samouka labinska fotografkinja  Maja Josić, a u Galeriji „Lamparna“ akademska slikarica Ljiljana Barković.

Labinjanka Maja Josić (r.1985.), samouka specijalistica digitalne fotografije, predstavit će se s izložbom fotografija pod nazivom “Ugljena prašina”, za koje je inspiraciju pronašla u ostacima bogate povijesti rudarstva na Labinštini. Radi se o seriji crno-bijelih, dokumentarnih fotografija u kojima dominira emotivan te pomalo mračan i tajanstveni pristup, s kojim autorica potencira atmosferu napuštenih industrijskih lokaliteta i objekata u kojima su fotografije nastale.

Kristina Čehulić (r.1992.), studentica diplomskog studija na APU Rijeka (smjer kiparstvo), na izložbi pod nazivom “Biljni fragmenti” predstavit će radove koji će biti dio njenog diplomskog rada, u kojima se referira na prirodu i okoliš. Autorica kombinira medij stakla i razne vrste biljaka, na način da se prilikom toplinske obrade stakla biljke pretvaraju u pepeo i ostaju zarobljene unutar otopljenog stakla. Konstrukcija i dekonstrukcija biljnih struktura u staklu tako završava s nježnim i prozračnim ishodom, koji daje dozu misticizma kakvu pruža i sama priroda.

Ljiljana Barković (r.1980.), akademska slikarica iz Mošćeničke Drage, predstavlja se s izložbom pod nazivom “Fragmentacije 2”. Prvi dio izložbe čine slike nastale kao rezultat višegodišnjeg istraživanja slikarske plohe kao geometriziranog i fragmentiranog likovnog polja koje se ne bavi dubinom, već slikarskim prostorom kao mrežom, zapravo, višeslojnošću slikarskog prostora, dok drugi dio čine mali objekti, nastali hladnom obradom stakla u kombinaciji s drvom, koji se nadovezuju na fragmente iz navedenih slika.

Sve tri izložbe otvaraju se u petak, 13. prosinca u 20:30 sati i ostaju otvorene do 31. prosinca 2019.,  radnim danom (ponedjeljak – petak) od 10 – 14 i 17 – 20 sati.

Oba se ciklusa nastavljaju u 2020. godini!

Organizacija izložbi je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.