[USKRŠNJI KONCERT] Predstavljanje glazbenika Nina Kraljić Quarteta

Nina Kraljić [vocal] rođena 1992. godine, glazbenica, pjevačica i sinkronizator (voice actress) crtanih filmova.

Nakon pobjede u prvoj sezoni natjecanja The Voice – Najljepši glas Hrvatske 2015. godine i službeno postaje najljepši glas Hrvatske!
Nakon osvojene nagrade Porin za najboljeg novog izvođača 2016. godine i tri nominacije za Porin, predstavljanja Hrvatske na Eurosongu u Švedskoj 2016. godine gdje dovodi Hrvatsku nakon sedam godina natrag u Finale, Nina Kraljić nastavila je redati uspjehe na poslovnom planu.
Prošlu godinu obilježila je turnejom po Češkoj i Slovačkoj gdje je bila posebna gošća kultne slovačke rock skupine Elán, te izdala debitantski album naziva “Samo” .
U srpnju 2017. godine u Bjelorusiji dobija nagradu “Slavenska nada” Ministarstva kulture Bjelorusije za svoje prepoznatljive ethno world music izvedbe, dok u listopadu 2017. godine stiže i prestižna nominacija za nagradu MTV Best Adria Act na ovogodišnjoj dodjeli europskih MTV nagrada.
I u 2018. godini Nina nastavlja s radom i turnejom po Hrvatskoj uz svoj prateći bend, a izvodi pjesme s novog albuma te prepoznatljive interpretacije i obrade poznatih hitova, sve se više profilirajući u world music glazbi, ethno glazbi, njegujući Hrvatsku i svjetsku ethno baštinu, ambijental i filmsku glazbu.
Surađuje i nastupa sa mnogim glazbenicima: Matija Dedić, Jacques Houdek, Doris Karamatić, Dunja Knebl, Igor Geržina, slovenska pijanistica Manca Udovič, te mnogi drugi glazbenici.
Održala je do sada mnoge koncerte između ostalih i u Koncertnoj Dvorani Vatroslav Lisinski Zagreb, HNK Split i mnogi drugi, te često nastupa kao gošća mnogim orkestrima kao što su: Tamburaški orekestrom HRT-a, JAZZ orkestar, Orkestar oružanih snaga RH i mnogi
drugi orkestri, zborovi i glazbenici. Glas posuđuje u mnogim Disneyevim uspješnicama, npr. Ljepotica i Zvijer ( glavna uloga Bella) Princeza Sofija ( glavna uloga Sofija), te crtanim filmovima tipa Rio, Štrumpfovi, Ferdinand, Snježna kraljica i mnogi drugi.


Marko Šturman [udaraljke, djembe, cajon, frula] glazbenik i multiinstrumentalist, rođen 1994. godine, živi i radi u Zagrebu.
Talentirani mladi glazbenik glazbom se bavi od malena, klasičnu glazbenu naobrazbu stekao je za instrument fagot, međutim, svira i klavijature, frulu, bubnjeve, udaraljke te razne južnoameričke puhače instrumente. Fasciniran ethno i world music glazbom, od 2013. godine aktivno pohađa razne seminare, radionice i stručno se usavršava za afričke, točnije, zapadnoafričke perkusije. Usavršava se i u inozemstvu, te kao perkusionist Ethno Sweden muzičkog kampa u Švedskoj 2015. godine uči i dijeli svoje znanje sa muzičarima iz raznih djelova svijeta, te i sam održava radionice perkusija.
Djeluje kao stalni i aktivni član grupe Vibrica (udaraljkaši zapadnoafričkih bubnjeva), te je autor glazbe za glazbeno-scenski performance “Afrička bajka” grupe Vibrica. Također je aktivan član i perkusionist Zagrebačkog ethno benda Kazan, a od 2016. godine i perkusionist glazbenice Nine Kraljić sa kojojm ostvaruje niz zapaženih koncertnih i televizijskih nastupa.


Matej Milošev [violončelo] talentirani mladi violončelist, rođen je 1991. godine, živi i radi u Zagrebu. Violončelo je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, član je orkestra Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“. Suradnju sa Ninom Kraljić započeo je krajem 2016. godine te od tada djeluje u njenom pratećem sastavu i sudjeluje u brojnim nastupima i koncertima. Aktivan je član i Gudačkog Kvarteta Libra sa kojim također ostvaruje zapažene nastupe i razna televizijska snimanja. Redovito radi i gostuje na projektima mnogih glazbenika kao što su Luce, Nikša Bratoš, Lea Dekleva i Parni Valjak, gostuje na koncertima umjetnika kao što su Oliver Dragojević i Đorđe Balašević, a često djeluje i kao studijski muzičar. Kao jedan od perspektivnijih violončelista mlađe generacije, Matej Milošev ostvaruje niz suradnji sa raznim drugim izvođačima kojima često gostuje na koncertima.


Miroslav Gugić [gitara] svestrani je i multitalentirani gitarista rođen 1980. godine u Rijeci.
Po struci diplomirani profesor likovne kulture Filozofskog fakulteta u Rijeci, ovaj glazbenik bavi se snimanjem i obradom audio-vizualnih medija specijaliziravši video i 2d animacije.
Suradnju sa Ninom Kraljić započinje 2015. godine, te sa njom sudjeluje na brojnim koncertima i gostovanjima kao prateći gitarist. Među zapaženijim hrvatskim koncertima svakako treba izdvojiti Koncert u Koncertnoj dvorani Lisinski pod nazivom “Dva glasa- dva instrumenta”, gdje pred prepunom dvoranom izvode akustični nastup u kombinaciji gitara i glas.
Zajedno sa Ninom odlazi i na inozemnu turneju po Slovačkoj i Češkoj, gdje kao gosti sudjeluju na turneji najpopularnijoj i kultnoj Slovačkoj rock grupi “ Elan”. Na toj turneji nastupaju po svim većim gradovima Slovačke i Češke u najvećim dvoranama i pred brojnom publikom.
Miroslav Gugić surađuje kao instrumentalist u mnogim projektima i drugih glazbenika, te osim sa Ninom Kraljić, surađuje i sa Antonelom Doko, Memento, Denis Razumović Razz, bandom Japanski premijeri i dr.

Evo još jedna sa live acoustic sessiona 🙂 Pjesma Samo koja je dobila čast da se po njoj zove moj album prvijenac. Ne moram onda naglašavati koliko mi je bitna. ❤️ Javite dojmove. Kamera i montaža: Toni Renaud Asistent kamere: Boris VukovićGitara: Miroslav GugićKahon: Marko Šturman Violončelo: Matej Milošev

Posted by Nina Kraljić on 11. ožujka 2018

Info: www.ninakraljic.hr

http://www.facebook.com/NinaKraljic/videos/2040392876238209/

[photo by Željko Kolprolčec]

Projekt Kluba mladih “Klub 21″ sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 

Ostali donatori KuC-a “Lamparna” u 2018.: Zaklada Kultura nova, Republika Hrvatska – Ministarstvo kulture