Filmske radionice za djecu i mlade u Gradskoj knjižnici Labin

Pozivamo zaljubljenike u filmsku umjetnost da se uključe u filmske radionice „Sjećanje u kadru“ koje ćemo održavati u vrijeme proljetnog raspusta, 21. – 25. ožujka 2016. u Knjižnici i na terenu pod stručnim vodstvom Vivijane Brkarić, predsjednice udruge Spod Učke i Valtera Stojšića, samostalnog umjetnika, snimatelja, dizajnera. Filmske radionice nude praktičan rad na filmu, a namijenjene su djeci i mladima od 12 do 16 godina koji će usvojiti osnove snimanja te stečeno znanje primijeniti u snimanju kratkog dokumentarnog filma na temu rudarske baštine. Cilj projekta je da se kod mlađe generacije razvije pozitivan odnos prema kulturnom nasljeđu te ih se potakne na kreativno razmišljanje i produkciju. Spoj filmske umjetnosti i rudarskog nasljeđa iz perspektive mladih stvaraoca inovativan je pristup učenju, istraživanju talenata, ali i jačanju društvene odgovornosti.

Pozivamo i sve one koji su voljni, kroz volonterski rad, biti podrška realizatorima projekta da nam se jave radi dogovora.

Sve informacije o projektu dostupne su na mrežnim stranicama Knjižnice www.gk-labin.hr, a za sudjelovanje se možete prijaviti na broj telefona 052/852-257 ili putem e-maila gradska.knjiznica.labin@pu.t-com.hr.    

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fond Gradova i Općina, a u suradnji s udrugom Spod Učke i Narodnim muzejom Labin.

Promocija snimljenog dokumentarnog filma planirana je u Noći knjige, 22. travnja 2016.