UEFA FUTSAL EURO SERBIA 2016.: U četvrtak prijenos polufinalnih susreta!

Nakon dana odmora, danas su na rasporedu polufinalni susreti Europskog malonogometnog prvenstva! U beogradskoj Kombank Areni u bitku za odličja ulaze Srbija, Rusija, Španjolska i Kazahstan. Mogu li Srbija i Kazahstan pomrsiti račune favoriziranom dvojcu? Reprezentacije koje nisu nastupile na poslijednjem EURO-u u Belgiji sada su među 4 najbolje! Danas od 18:30 na rasporedu su polufinalni dvoboji čiju Vam najavu donosimo u nastavku. Oba susreta možete pratiti u maloj galeriji KuC-a “Lamparna” na HD projektoru putem Eurosportplayer aplikacije.

SRBIJA – RUSIJA  (18:30h)

Prvi polufinalni dvoboj je onaj između domaćina Srbije i Rusije. Srbija je na krilima navijača ostvarila povijesni uspjeh. Izabranici Ace Kovačevića ponovili su podvig Hrvatske koja je prije 4 godine kao domaćin došla do polufinala. Može li Srbija učiniti nešto više? Zanimljivo, do sada možemo govoriti kao da je uspjeh Srbije preslika onom Hrvatske iz 2012.godine! Srbija je poput Hrvatske osvojila 1.mjesto u skupini, te pobjedom nad Ukrajinom osigurala polufinale. Za Hrvatsku je u polufinalu kobna bila Rusija, a upravo će protiv njih Srbija tražiti plasman u finale. Na golu je briljantan Aksentijević, a u polju glavnu riječ vode Perić, Kocić, te junak dvoboja s Ukrajinom Simić. Rusija je nakon ne toliko uvjerljivih nastupa u skupini impresionirala u četvrtfinalnom dvoboju s Azerbajdžanom. No koja je prava Rusija? Ona koja je tijesno pobijedila Kazahstan i mučila se protiv Hrvatske, ili ova iz četvrtfinala? Kod Rusije glavnu riječ vode Brazilci, a Eder Lima je protiv Azerbajdžana pokazao da je ključni igrač u momčadi Sergeia Skorovicha. Nema dvojbe da će Kombank Arena i ovoga puta biti puna, te će Srbija imati podršku koja ih tjera da daju i zadnji atom snage na parketu. Rusija je favorit, no igre Srbije u dosadašnjem dijelu turnira daju nam za pravo da očekujemo neizvijesnu i jako dobru utakmicu.

ŠPANJOLSKA – KAZAHSTAN  (21:00h)

U drugom polufinalnom dvoboju sastaju se Španjolska i Kazahstan. Španjolska je do sada najviše pokazala od svih polufinalista, a njihov plasman u polufinale je i očekivan. Izabranici José Venancio Lópeza rutinski pobjeđuju i po mnogima su prvi favorit za povratak na europski tron. Alex briljira, a sjajne igre do sada su pokazivali Rivillos i Miguelín. Zaista imponira lakoća kojom su Španjolci savladali Portugal u četvrtfinalu. Kazahstan je premda debitant na Europskom prvenstvu reprezentacija za koju su mnogi predviđali da bi mogla biti ugodno iznenađenje. Dovoljno je spomenuti da glavnina igrača (i trener) imaju naslov europskog klupskog prvaka, te da je Kazahstan na poslijednjem Final Fouru UEFA Futsal Cupa imao 2 momčadi u polufinalu, te je jasno da nije u pitanju bezazlena momčad. Higuita na golu ovoj momčadi daje dimenziju više, a brazilska pojačanja Leo i Douglas su uz domaće Yesenamanova, Suleimenova i Zhamankulova stožerni igrači Cacauove momčadi. No upravo bi se odsustvo Higuite (2 žuta kartona) moglo pokazati ključnim u ovom susretu. Kad tome pridodamo upitan nastup Yesenamanova zbog ozljede (šepajući napustio parket u četvrtfinalnom dvoboju), sigurno je da su Španjolci izraziti favoriti u ovom susretu. No i Talijani su bili favoriti protiv Kazahstana pa smo svi vidjeli kako je završilo…

Izvor: CROfutsal.com