Radovan Kunić : izložba slika “Firewall”

Klub mladih “Club 21”  nastavlja s predstavljanjem mladih autora – studenti/asistenti/docenti Akademije primjenjenih umjetnosti (APU) Sveučilišta u Rijeci – u Galeriji KuC-a “Lamparna”. Od 21. studenog – 18. prosinca 2015. izložbom slika pod nazivom “Firewall” predstaviti će se Radovan Kunić, asistent na APU Rijeka. Otvorenje izložbe koju  je odabrao selektor Zdravko Milić, redovni profesor na kolegiju Primijenjeno slikarstvo i mozaik, održati će se u subotu 21.11. u 20 sati.

„Požare sam, prigodno, počeo slikati ljeti, ali do desetak dana pred ovu izložbu sve je ostalo na nekoliko slika bez vizije što s njima. Želeći izbjeći ponavljanje ili polovičan postav s novim radovima odučio sam se na izazovan zadatak: napraviti potpuno novu izložbu u vrlo kratkom roku (što se tiče fizičke izvedbe). Ovu slikarsku akciju shvaćam kao istraživanje na više razina, nagli uron u novi slikarski prostor s neizvjesnim ishodom. Kroz proces stvaranja ispitujem mogućnosti tehnike i metode slikanja najprikladnije za sadržaj, ali i vlastite granice i mogućnosti ….
Djelovanjem izvora svjetlosti, što je u ovom slučaju vatra, klasičan pejzaž (po našoj memoriji) preobražava se u stilizirani, obojeni, teatralni prikaz koji se u jednom slučaju približava estetici znaka, u drugom ide prema onoj nevidljivoj granici figuracije i apstrakcije, a u trećem opet funkcionira kao uvjerljivi realističan prikaz. ….
Kako je ovo na neki način rad u konstantnom nastajanju ova se izložba može smatrati eksperimentom koji će se tek po postavljanu i konačnom otkrivanju smjestiti na određeno mjesto u mojim umjetničkim preokupacijama, i tamo čekati na neku novu priliku da bude nadograđen ili izveden iznova.“
(izvatci iz predgovora kataloga, Radovan Kunić, 15.11.2015.)

ja4
Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci. Nakon završene gimnazije 2005. upisuje studij na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Diplomirao je 2012. godine kiparstvo u klasi prof. Violića. Kao slikar, sudjeluje na nekoliko međunarodnih likovnih kolonija i izlaže na brojnim skupnim te 6 samostalnih izložbi. Za svoj je rad više puta nagrađivan. Od 2013. član je HDLU Rijeka. Živi u Matuljima, a stvara u ateljeu „Dvorište“ u Rijeci. Od 2014. radi u svojstvu asistenta na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Izložba “Firewall” ostvarena je u suradnji s Akademijom primjenjenih umjetnosti (APU) Sveučilišta u Rijeci. Selektor: Zdravko Milić, redovni profesor
Izložba ostaje otvorena do 18.12.2015.: Pon – Sub od 17:00 – 21:00, Nedjeljom zatvoreno!

Program Kluba mladih “Club 21” KuC-a “Lamparna” sufinanciraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i Zaklada “Kultura nova”.