Alfa albona organizira Ljetnu akademiju članova savjeta mladih

Otvorene su prijave za prvu nacionalnu ljetnu Akademiju za članove savjeta mladih. Projekt provodi Udruga za mlade Alfa Albona u partnerstvu sa Udrugom gradova, Zakladom Friedrich-Ebert-Stiftung i Gradom Labinom s ciljem pružanja članovima savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini priliku da usvoje nova znanja u području strukturiranog dijaloga i poznavanja Zakona o Savjetima mladih, rade na slučajevima iz prakse radi stjecanja potrebnog iskustva i razvijaju ključne vještine poput timskog rada, vodstva, nenasilne komunikacije, prezentacijskih i vještina javnog nastupa.
U okviru projekta organizirati će se ciklusi 4-dnevnih predavanja i radionica podijeljenih u tematske cjeline: Uvod u Savjet mladih, Radionice vještina, Strukturirani dijalog i Savjet mladih u akciji.
Na svakom ciklusu (20. – 23. kolovoza, 24. – 27. kolovoza, 29. kolovoza – 01. rujna, 03. – 06. rujna 2015) očekuje se sudjelovanje do 20 sudionika/ica – predstavnika/ica savjeta mladih lokalne i regionalne samouprave.  Program, Poziv i online brošuru projekta možete preuzeti na kraju teksta. Sve zainteresirane molimo da se prijave preko online prijavnice koja se nalazi na stranicama www.alfa-albona.hr/akademija i www.udruga-gradova.hr najkasnije do 15. kolovoza 2015. godine.
Participacija iznosi 800,00 kuna po sudioniku/ici. U cijenu je uključen trošak organizacije, prehrane, smještaja, materijala za rad te korištenja sportskih rekvizita i društvenih igara. Sudionicima će biti dostavljeni svi materijali korišteni na radionicama, te će im biti uručena potvrda o sudjelovanju. Zaključci sa radionica strukturiranog dijaloga zajedno sa predloženim rješenjima stvarnih slučajeva uobličeni u brošuru biti će dostavljeni savjetima mladih te JLRS na području RH.

Članovi savjeta mladih, ovo vam je idealna prilika da steknete ključne kompetencije koje su potrebne za donošenje kvalitetnih odluka u odnosu na potrebe mladih osoba u lokalnoj zajednici te radu na procesima ravnopravnog uključivanja mladih u procese donošenja odluka i aktivnog sudjelovanja u društvu.

Program
Poziv
Brošura