U SŠMB-u izložbom u knjižnici i holu škole te virtualnom izložbom obilježen Svjetski dan haiku poezije

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS) u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već desetu godinu natječaj „Školski sport i olimpijski pokret“. Ovogodišnji natječaj pod nazivom „Haiku“ provodi se u partnerstvu s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj.

Članovi Školskog sportskog društva „Duga“, kao i ostali zainteresirani učenici, okušali su se u natječaju koji se je sastojao od literarno-likovnog uratka, tj. od haiku pjesme i popratne ilustracije inspirirane sportom i/ili olimpizmom. Za natjecanje odabrani su radovi učenica Paole Vlačić, 3.f., Leonarde Ivašić, 3.f i Elme Hasikić, 3.d.

Ocjenjivački sud od tri člana (jednog člana na prijedlog HOA-e, jednog člana na prijedlog HŠSS-a te jednog člana na prijedlog Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj) odabrat će pobjednike natječaja najkasnije do 30. travnja 2021.
Mentorica učenicima bila je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Ljiljana Štingl. U suradnji s knjižničarkom Majdom Milevoj Klapčić, izložba radova učenika organizirana je i u knjižnici i u školskom holu u sklopu projekta „Art in the school yard“ koji Škola provodi u suradnji s DKC-om Lamparna.
Virtualnu izložbu izradila je profesorica hrvatskog jezika Amneris Ružić Fornažar.

(Tekst: Ljiljana Štingl i Amneris Ružić Fornažar; foto: Majda Milevoj Klapčić i Čedomir Ružić)