Započela „Time to move“ kampanja – „Europe in Istria“

Udruga za mlade Alfa Albona se i ove godine, kao jedna od Eurodesk multiplikatora, uključila u europsku info-kampanju o mobilnosti u Europi pod nazivom Time to move. Navedena će se kampanja održavati u tjednima od 21.rujna do 4.listopada, a dat će odgovore svima koji su ikad razmišljali o studiranju ili radu u inozemstvu, svima koji su se htjeli okušati u volonterstvu u sklopu Europske volonterske službe te svima onima kojima je potrebna pomoć u pronalasku posla u inozemstvu.  Udruga će se u obilježavanje kampanje uključiti nizom aktivnosti koje je osmislila u suradnji sa volonterima Europske volonterske službe koji se trenutno nalaze u udruzi.

 

Aktivnosti koje će se provoditi u Time to move kampanji su:

  • Dana 23.rujna od 17:00 do 19:00 u Gradskoj knjižnici Labin bit će održano predavanje o garancijama za mlade koje će predstaviti osoba iz Zavoda za zapošljavanje. Također, bit će predstavljen EURES te će se govoriti prednostima i pogodnostima potonjeg. O prednostima neformalnog obrazovanja govorit će Renata Kiršić, projektni voditelj u udruzi sa dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima.
  • Dana 24.rujna, u suradnji s labinskom srednjom školom Mate Blažina, u prostorima njihove škole bit će postavljen info punkt gdje će udruga zajedno sa svojim EVS volonterima informirati srednjoškolce o Europskoj volonterskoj službi dijeljenjem letaka i ostalog promo materijala
  • Posljednjeg dana  rujna (30.09.), gerila marketingom promovirat će se „Time to move“ kampanja. Što će se točno događati, zainteresirani će moći vidjeti 30.rujna u jutarnjem terminu u centru grada Labina.
  • 1. listopada, volonteri udruge će sa zaposlenima udruge posjetiti i obližnje istarske gradove te informirati i građane van Labina o kampanji. Birat će se gradovi koji nemaju udruge za mlade ili udruge koje se ne bave EVS-om kako bi informirali i tamošnje građane, ali će to biti odlična prilika da i volonteri udruge upoznaju Istru. Isprintat će se vizuali kampanje koji će biti zalijepljeni na vozilima koji će se koristiti.
  • Dana 2.listopada bit će organizirana interkulturna večer u prostorima udruge gdje će EVS volonteri udruge tradicionalnom hranom i glazbom, ali i prezentacijama o svojim zemljama, upoznavati okupljene o svojoj kulturi. Posjetitelji će tako moći saznati više o Španjolskoj, Belgiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Finskoj i Portugalu.
  • Posljednje aktivnosti su Facebook kampanja koja će se održavati tokom cijelog vremena „Time to move“, ali i dani otvorenih vrata (fizički od 08:00 do 16:00 radnim danom te online tokom cijelog vremena.)

 

Sve informacije o kampanji pratite putem FB stranice Alfa Albone facebook.com/alfa.albona ili na službenoj stranici kampanje timetomove.info.

Službeni event nalazi se na sljedećoj adresi: europa.eu/youth/hr/event/hr.

Categories: Iz drugih izvora