[VOLONTERSKI CENTAR ISTRA] SRETAN NAM 6. ROĐENDAN! :)

Osim što je kalendarski prvi dan proljeća, 21. ožujak za Volonterski centar Istra ima još jedno lijepo, vedro i šareno značenje!

Na današnji dan, prije točno 6. godina, u prostorijama Obiteljskog centra u Puli, osnovan je Volonterski centar Istra. Osnovali su ga udruge ZUMSuncokret – PulaMetamedij Zelena Istra te, fizičke osobe, Danijela Ustić, Elvis Fekete i Nevija Srdoč. Upravo su oni prepoznali vrijednosti i značaj volonterstva te potrebu za osnivanjem udruge kojoj će primarna djelatnost biti upravo promoviranje i jačanje tih vrijednosti i značaja, među pojedincima, skupinama, organizacijama i cijeloj zajednici.

Danas Volonterski centar Istra provodi razne projekte, samostalno i u partnerstvima, kroz koje iz dana u dan raste i jača kroz mnoga nova poznanstva, iskustva, edukacije, ali i društvene promjene.

Tom jačanju i razvoju su doprinijeli svi naši dragi osnivači, članovi/ce, zaposlenici/ce, volonteri/ke te partneri i suradnici, korisnici usluga te donatori – kojima ovim putem zahvaljujemo od srca na pruženoj podršci, savjetima i vremenu – svi vi ste naša snaga! 🙂

Idemo dalje – učiti, rasti i širiti vrijednosti socijalne osjetljivosti, ravnopravnosti, solidarnosti, suosjećajnosti, odgovornosti, otvorenosti, pristupačnosti i profesionalnosti!