[LONDONmeetsLABIN] Uzbudljiva večer: Tata-mata britanske glazbene scene stiže u Hrvatsku!

Ovo proljeće Terry se vratio producentskom poslu te izdaje svoj prvi album za label Hallucienda pod nazivom “Together”, koji će u petak u Lamparni predstaviti uživo.


U petak, 22. prosinca 2017., u KuC-u “Lamparna” ponovno će odzvanjati zvuci elektronske glazbe! U goste nam stiže legendarni Terry Francistata-mata engleske underground housescene, koji već 20-ak godina širi pozitivne vibracije na ovim prostorima te ga s razlogom smatramo istinskom legendom tech-house glazbene scene.

Njegova perfektna tehnika miksanja i vrlo dobar “njuh” za dobrom vibrom 1997. godine donijele su mu titulu najboljeg novog DJ-a prema časopisu “Muzik Magazine”, iako je tada iza sebe već imao desetak godina karijere. Kombinaciju dubokog house groovea s tvrdim techno beatomTerry je patentirao 1998. godine na mix-albumu “Architecture”, te će upravo taj zvuk uskoro postati popularan pod nazivom tech-house, po kojem ga, vjerujemo, većina nas i poznaje.

Njegov specifični zvuk nastao je iz acid housea s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina, a profilirao se kroz kultne Wiggle večeri, jedan od najdugovječnijih plesnih programa londonske scene koji je pokrenuo zajedno s kolegom Nathanom Colesom, s kojim osniva i istoimeni label. S rezidencijom u kultnome klubu Fabric započinje 1999. te je do dan-danas njegov najdugovječniji rezident, što dovoljno govori o kakvom se DJ-u radi!

Ovo proljeće Terry se vratio producentskom poslu te izdaje svoj prvi album za label Hallucienda pod nazivom “Together”, koji će u petak u Lamparni predstaviti uživo.

Prije njegova nastupa večer će otvoriti Pavle D, inače Karlovčanin s talijanskom adresom, a nakon njega slijedi dvosatni specijalni set na gramofonima koji će prirediti Danny Ocean & Prince Igor. Ovu ekskluzivnu glazbenu večer zatvorit će Marin Biočić iz kolektiva Seriously Twisted koji je nedavno u Zagrebu dobio nagradu hrvatske klupske scene „Ambasador“ u kategoriji “Najbolji kolektiv”.

Izvor: dnevnik.hr