[KONCERT/IZLOŽBA/FILM] Deca iz vode (EKV tribute band project) iz Beograda prvi put u Labinu sa programom ” Sećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu”!

KuC-u “Lamparna” 21. travnja biti će poprište velikog koncerta povodom 10. Festivala Srpske kulture u Labinu. Nastupaju predgrupe Noga Uganda, NeZnam te Antonio&Sale, a glavne zvijezde večeri su Deca iz vode (EKV tribute band project) iz Beograda sa programom ” Sećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu”!

Deca iz vode je EKV tribute band i projekt nastao pre četiri godine u Beogradu s idejom da se koncertno obilježi sjećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obilježja ovog benda je što je to jedini EKV tribute koji je istovjetan nekadašnjoj njihovoj postavi. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski glazbenici uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a kao i njihov debi kao Katarina II, i dva najveća hita iz Milanovog perioda u grupi Šarlo Akrobata. Energija i emocija koja se emitira sa stagea je vrhunska, a atmosfera u publici po pravilu euforična. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobiva epitet najboljeg i najvjernijeg tribute EKV-u, a tome im pomaže i nekolicina bivđih članova EKV-a koji su im često i gosti na koncertima.  Bend unazad dvije godine bilježi brojne odlično posjećene koncerte širom Srbije i ex-YU u većim koncertnim prostorima od kojih je većina bila rasprodana.

Grupa djeluje u okviru istoimenog udruženja koje pored glazbenika okuplja i veći broj umjetnika raznih profesija koji rade nešto inspirirani EKV-om pa će u Klubu mladih prije koncerta prikazati njihove video spotove i fotografije kao i kratki tv film “Dečak iz vode” – autora Marka Novičića u kojem se mogu čuti kako Cane, Koja i drugi glazbenici i ličnosti govore o Milanu i EKV-u, kako je bilo nekad i kakav značaj njegovo djelo ima danas.

PROGRAM FESTIVALA

SŠ Mate Blažina [PETAK, 20.04.2018., 19:00h]

  • Svečano otvorenje Festivala
  • Smotra folklora: RKUD “Rudar” Raša, KUD “Đulistan”, Labin, KUD “Soko” Inđija, tamburaški orkestar Inđija pod upravom maestra Ljubinka Lazića, Vojislav Menadžić – kantautor
  • Minja Subota – kompozitor, zabavljač

KuC Lamparna [SUBOTA, 21.04.2018., 22:00]

  • Izložba fotografija: PisMejker, Milek & Web gallery of EKV
  • TV Film “Dečak iz vode”
  • Spotovi EKV
  • predgrupe: Noga Uganda, NeZnam, Antonio&Sale
  • koncert rock grupe Deca iz Vode (Beograd), EKV tribute band

photo by Aleksandar Zec

  Projekt Kluba mladih “Klub 21″ sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 

Ostali donatori KuC-a “Lamparna” u 2018.: Zaklada Kultura nova, Republika Hrvatska – Ministarstvo kulture