Besplatna radionica dokumentarnog filma

Imaš 15 do 25 godina prijavi se na radionicu koja uključuje idejnu razradu, razradu tritmenta i scenarija, upute u osnove digitalnog snimanja i montaže, mentoriranje procesa snimanja, pregled obrada i montaža materijala te finalizacija, grafičke opreme i prezentacija produciranih pojekata, splet teorijskog i praktičnog rada. Sve šta trebate je vlastita oprema – mobitel s kamerom, rečunalo s internetskom vezom za podizanje snimljenog materijala na internet, i za montažu u programu DaVinci Resolve https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/

Voditelji radionice

MARIN LUKANOVIĆ djeluje u polju kazališne i filmske umjetnosti kao redatelj, producent i oblikovatelj videa. Suosnivač je Filmaktiva, udruge za edukaciju, produkciju i promociju u polju audiovizualne umjetnosti. Redatelj je dokumentarnih filmova ‘Rikard Benčić, naprimjer’ (su-redateljica Nadija Mustapić), ‘Kazalište, po riječki’, Pijana ulica’ i ‘Delta – An Affluence of Arts’ (nagrada na 72. Mostri u Veneciji). Radio je na dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima i TV serijama u Hrvatskoj i Italiji. Kao oblikovatelj videa surađivao je s brojnim kazalištima u Jugoistočnoj Europi: Kazalište Ulysses Brijuni/Zagreb, HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, HNK Zagreb, HNK Osijek, Kazalište Marina Držića Dubrovnik, SNG Maribor, SNG Drama Ljubljana, Moving Music Theatre Bitola, Madlenianum Zemun, SNP Novi Sad, MNT Skopje, Bad Co. Zagreb, Trafik Rijeka i drugi. Od travnja do studenog 2019. bio je predstojnik Katedre za glumu na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a u prosincu 2019. je izabran za pročelnika Odsjeka za primijenjene umjetnosti. Diplomirao je cum laude na studiju Drama, Art and Music Studies (DAMS) Sveučilišta u Bologni. 
MORANA IKIĆ KOMLJENOVIĆ (Rijeka, 1976.) je samostalna producentica i redateljica s više od 20 godina profesionalnog iskustva iz područja audiovizualne produkcije i edukacije. Prije osnivanja kreativnog kolektiva Little Red Dot (s uredima u Zagrebu i Amsterdamu), vodila je jednu od najuspješnijih dokumentarnih produkcija u Hrvatskoj – Fade In te stekla međunarodno iskustvo kao koproducentica, mentorica, menadžerica akvizicija i donositeljica odluka u Taskovski films iz Londona. Članica je mreže EAVE (EAVE Expert 2020), članica Upravnog odbora Hrvatskog društva filmskih djelatnika, a donedavno je obnašala dužnost umjetničke savjetnice za dokumentarni film pri Hrvatskom audiovizualnom centru. Trenutno je zaposlena pri Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, radi kao vanjska evaluatorica za Euroimage, mentorira projekte grupe redateljica iz Nepala putem DocsConnect programa British Council UK i Taskovski films.